Agenda

Wanneer is er Lopen langs de Lek?

Meld je initiatief aan via de contactpagina en we plaatsen het (ook) hier

Opruimen plastic soup en andere troep 20 januari  2018

het water staat hoog in de uiterwaarden

Het hoge water in de Lek is op zijn retour.  Vele duizenden liters stroomden de afgelopen weken door de rivier en door de extreme hoogte ook ver de uiterwaarden in. Het is fijn dat al dit water op deze wijze gemanaged is maar het water brengt ook plastic en zwerfaval mee. En dat blijft gedeeltelijk achter in onze mooie uiterwaarden.

Dat gaan we dus opruimen. Doe je mee? We verzamelen 10.00 boven aan de dijk nabij Goileberdingerdijk (ingang Baarsemwaard). Trek wel je laarzen aan want hoewel het water snel zakt zal het drassig zijn. Voor opruimspullen (knijpers, zakken, handschoenen) wordt gezorgd.

Wethouder Joost Reus zal ook mee helpen.

Lopen Langs de Lek  stadswandeling op 16 september

stadswandeling lopen langs de lek

Op 16 september wordt er een bijzondere stadswandeling georganiseerd. Een ervaren enthousiaste gids zal ons meenemen langs een aantal markante, historische en bijzondere plaatsen in de binnenstad.

Tijdens de verplaatsing tussen de bezienswaardigheden zal er een beetje zwerfafval worden opgeruimd waardoor de stad tegelijkertijd ook schoner wordt. Op een leerzame plezierige manier krijgen deelnemers zo meer achtergrond van hun stadje én laten ze deze mooier achter dan dat ze hem aantroffen.  Plezier en nut wordt zo gecombineerd.

De wandeling start om 10.00 uur op de varkensmarkt (ter hoogte van de Roode Haen / Lekkers aan de Lek). De wandeling is gratis en geschikt voor jong en oud. Voor opruim materiaal en een kop koffie wordt gezorgd.

Altijd al meer willen weten van de binnenstad én een kleine bijdrage leveren aan het straatbeeld? Geef je dan  op svp via meedoen@lopenlangsdelek.nl ovv stadswandeling.

zwerfafval aan de kaak gesteld

 

 

 

Op 24 juni varen langs de Lek om plastic awareness te ondersteunen?

Op 2 juni as start Merijn Tinga, de peddelsurfer (kiteboarder) met zijn 1.300 km lange tocht om de rijn vanuit zwitserland naar nederland af te zakken. Tijdens zijn reis wil hij met bekende nederlanders en specialisten plastic uit de rivier halen. In Nederland komt hij op 22 juni bij Pannerden de grens over en is hij op zoek naar aanleg- cq bivakplaatsen. Op 24 juni as komt hij aan in Culemborg.

Hoe leuk zou het zijn als we deze awareness ambassadeur op een mooie een stukje zouden kunnen begeleiden bijvoorbeeld door een klein stukje mee te varen. En bij aankomst misschien nog even een paar minuten de boel beetje opruimen..

Achtergrond info hier

Feestelijke onthulling bord Lopen langs de Lek op zaterdag 25 maart.

Zaterdag 25 maart is het wederom Landelijke Opschoondag! www.supportervanschoon.nl Eén dag lang besteden duizenden Supporters extra aandacht aan hun buurt, straat, park en strand. Lopen langs de Lek gaat ook aan de gang. Doe je mee?

 

Op Zaterdag 25 maart – landelijke opschoondag- zal er om 10.00 uur een ‘Lopen Langs de Lek opruimwandeling’ zijn. Wethouder Joost Reus zal samen met alle aanwezigen een houten bord onthullen waarmee aandacht wordt gevestigd op het voorkomen van zwerfafval. Het bord is ontstaan vanuit het burgerinitiatief Lopen Langs de Lek. Dit wil op een positieve wijze aandacht schenken aan een schoon en sociaal Culemborg.

De bijeenkomst start om 10.00 uur. Verzamelpunt bij de parkeerplaats: Ingang Baarsemwaard naast het spoor: Hoek Goilberdingerdijk (nabij nr 2a) / Otto van Reesweg.

Na afloop van de onthulling zullen alle deelnemers gezamenlijk een gedeelte van de Baarsemwaard en de aangrenzende Goilberdingerdijk in korte tijd opruimen en deze belangeloos mooier achter laten dan dat deze werd aangetroffen.

Graag tot zaterdag.

ps: heb je nog ideeën om hier iets bij te dragen dat het nog leuker maakt? muziek, gedicht, verhaal etc laat weten via: meedoen@lopenlangsdelek.nl svp

lopen-langs-de-lek_hond

op 13 maart was er een bij een komst met 25 organisaties voor een korte impressie

Mensen kun je niet veranderen, maar hun perceptie wel.